Neked mit jelent a természetes babaápolás?


Kíváncsi voltam kinek mit jelent a természetes babaápolás, ezért megkérdeztem

A babaápolás, mint kifejezés azt gondolom elég egyértelmű, de mi ha helyzet akkor ha kiegészítjük a természetes jelzővel?

Nem meglepő módon szinte egyenlő arányban kaptam válaszokat arra a kérdésemre, hogy mit jelent a természetes babaápolás:

  • bio boltban elérhető babaápolási készítmények
  • olyan babakozmetikumok, melyeket otthon is el lehet készíteni
  • természetes anyagokból készült boltban kapható babakozmetikumok
  • illetve az utolsó csoportba is közel azonos mennyiségű választ kaptam ami természetes anyagok használatára vonatkozott, de nem csak babakozmetikumokban

Természetes babaápolás

Mely témában vagyunk a leginkább magabiztosak?

A kapott válaszokból az derül ki, hogy a babák fürdetése az a téma,  amiről a legtöbb ismeretünk van, amivel kapcsolatban a legtöbb hasznos tanácsot kapjuk. Könnyen lehet, hiszen ha tovább megyünk a fogzás, fogápolás vagy hajápolás témakörébe már sok-sok kérdés merülhet fel, melyre nem mindíg tudunk megfelelő választra találni a környezetünkben.

De ki a környezet, ahonnan ezek az információk leginkább érkeznek?

Nos, ez az eredmény nem meglepő, mert a válaszadók szerint leginkább a védőnőktől és az orvosoktól kapunk hasznos információkat a babaápoláshoz kapcsolódó kérdéseinkre. Érdekes viszont az az eredmény, hogy az Édesanyák közvetlen környezete nem ad  babaápolási kérdésekre tanácsokat. Valóban így lenne?

Ki mit használ babája ápolására?

Itt is nagyon változatos válaszok érkeztek, sokan az üzletek kínálatából választanak babaápolási termékeket, de leginkább a gyermekorvosok által javallott patikai kencékkel ápoljuk babáinkat. Érdekes, hogy a gyógyszertárak kínálatából kevesen választanak e célra termékeket.

Te hogy ápolod babádat? Megváltoztatnád az imént feltárt eredményt?

Töltsd ki TE is a kérdőívet, nézzük meg később közösen a válaszokat hogyan változik a végeredmény!

Érdekelnek további természetes babaápoláshoz kapcsolódó cikkek?