Fürdőbomba vagy fürdőgolyó?

Fürdőbomba használata

Mi a különbség a fürdőbomba és a fürdőgolyó között?

A legnagyobb különbség a fürdőbomba és a fürdőgolyó között talán csak az elnevezésük. Sokat sokat kutattam a wikipedian, hogy kellő információt találjak arról, mi is a fürdőbomba és a fürdőgolyó. Mert mindkettő pezseg és fantasztikus illattal tölti meg a fürdőszobát – és biztosítja ezt az illatot használója számára is -, gyerekeknek pedig egy csuda izgalmas ajándék.

Kutatásom során arra jutottam, hogy valójában nincs különbség a fürdőbomba és a fürdőgolyó között, talán az egyik kicsit finomabb megnevezés (fürdőgolyó) mint a másik (fürdőbomba). Mert a bombáról leginkább a rombolás jut eszünkbe, nos a fürdőbomba esetén ez természetesen nem igaz.

Hogyan működik a fürdőbomba?

A fürdőbomba azon az elven alapul, hogy a citromsav és a szódabikarbóna száraz állapotukban tökéletesen megférnek egymás mellett, vízzel érintkezve azonban reagálni kezdenek.

És ebből a reakcióból lesz az a csodás pezsgés, amit akkor tapasztalunk, ha bekerül egy fürdőbomba a vízzel töltött fürdőkádba.

Minden más, ami a fürdőbombához kerül a wellness, a kényeztetés és az ápolás része.

Milyen az igazi fürdőbomba forma?

A fürdőbombák legegyszerűbb készítési módja, amikor kézzel gyúrjuk össze, így többé-kevésbé gömb forma a végeredmény. Nagyobb mennyiség készítésénél vagy amikor fontos, hogy egyforma, letisztult alakja legyen az elkészült daraboknak már formázó eszközöket szoktak alkalmazni, Ezek közül is talán a legnépszerűbb a gömb forma, de manapság egyre elterjedtebb a csonka kúp, kocka, virág, kagyló és más különleges formák használata a fürdőbomba készítése során.

Mire jó a fürdőbomba?

Számos előnyt nyújt a fürdőbomba használata annak, aki szeret egy kád vízben kikapcsolódni:

  • A benne található szódabikarbóna kíméletesen tisztít
  • A felhasznált vajak vagy olajak, amelyek a fürdőbombába kerültek a vízben kioldódva, a bőrre kerülve ápolják és hidratálják a bőrt
  • Ha illat is kerül bele, a választott illóolaj fajtájától függően kiváló aromaterápia válik a kényeztető fürdőzésből

Ha szeretsz a kádban feltöltődni, akkor itt ki tudod választani, melyik fürdőbomba kényeztessen.

Hasznosnak találtad? Oszd meg másokkal is!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.